Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ediţie Specială. Lungul şir al coincidenţelor în dosarul Telepatia

Ediţie Specială. Lungul şir al coincidenţelor în dosarul Telepatia

Ediţie Specială. Lungul şir al coincidenţelor în dosarul Telepatia
08 Aug 2015   •   19:31

12 persoane au primit senţinţe grele în dosarul Telepatia. Printre aceştia, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, sau cum îl ştie o Românie întreagă, doctor Menci. Cercetător, specialist în nutriţie, un om care a studiat o viaţă întreagă pentru a ne face mai sănătoşi.

Opt ani de închisoare a primit Gheorghe Mencinicopschi, la finalul unui proces în care singura lui vină a fost că îl cunoştea pe Dan Voiculescu. Casa doctorului Mencinicopschi, în care locuia alături de soţie şi fiică, a fost pusă sub sechestru.

Specialiştii care de-a lungul anilor au lucrat cu doctorul Mencinicopshi au strâns semnături pentru graţiere lui. Iniţiativa aparţine Bibianei Stanciulov, creatoarea celebrului magiun de Topoloveni.

Familia a depus lista de semnături de susţinere alături de o cerere de graţiei la Cotroceni, în luna martie a acestui an. La dosar a fost depus tot istoricul medical al profesorului. Din acte reiese faptul că Gheorghe Mencinicopschi suferă de mai multe afecţiuni ce îi pun viaţa în pericol. De altfel, în urmă cu nici o lună, profesorul a ajuns din nou la spital cu grave probleme cardiace. El are montate 5 stenturi.

Prin aceeaşi sentinţă nedreaptă au fost condamnaţi la câte 6 ani de închisoare Jean Cătălin Sandu, fostul şef al Direcţiei Juridice de la ADS şi Vlad Săvulescu, fostul şef al Direcţiei de Privatizare a ADS. Fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, a fost condamnat la şapte ani cu executare, iar Curtea a dispus să îi fie confiscate trei apartamente pe care le deţine în Bucureşti, dar şi acţiunile pe care le are la două firme. Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar foştii cenzori la ICA, Petre Alexandru, Vica Ene şi Grigore Marinescu, la câte trei ani, tot cu suspendare. Cel mai în vârstă inculpat din dosar, Petre Alexandru a venit în faţa instanţei în baston şi la finalul procesului a fost copleşit de situaţia în care a fost pus.


Citiţi şi:

Un an de la condamnarea lui Dan Voiculescu: Prin sentinţa Curţii de Apel se realizează şi condamnarea lui Voiculescu, dar se încearcă şi distrugerea trustului său de presă

Dan Voiculescu, mesaj la un an de la condamnările în cel mai grav proces politic

Adrian Ursu: Abuzurile din dosarul "Telepatia" au produs victime, nu vorbim de abuzuri abstracte

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close