Antena 3 CNN Politică Adrian Ursu: Abuzurile din dosarul "Telepatia" au produs victime, nu vorbim de abuzuri abstracte

Adrian Ursu: Abuzurile din dosarul "Telepatia" au produs victime, nu vorbim de abuzuri abstracte

Adrian Ursu: Abuzurile din dosarul "Telepatia" au produs victime, nu vorbim de abuzuri abstracte
08 Aug 2015   •   12:23

În urmă cu un an, pe 8 august 2014, sediul Antena 3 era confiscat, iar fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu era condamnat la închisoare în cel mai grav dosar politic de după 1989. 

 
Alţi 10 oameni sunt închişi, de asemenea, în urma acestui abuz al regimului Băsescu, printre care şi renumitul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de sâmbătă a emisiunii News Magazine, realizată de Nadina Câmpean. 
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat că acest abuz a produs victime şi acum, la un an de la pronunţarea sentinţei, este foarte clar pentru toată lumea.
 
"Cred că după un an de zile, chiar şi foarte mulţi dintre cei care nu înţeleseseră la 8 august 2014 că este vorba despre o înscenare, au priceput mult mai multe. Ceea ce s-a întâmplat în acest an de zile, în România, în ultimele luni, demonstrează că sistemul ticălos pe care l-am văzut, despre care am vorbit, a produs victime, nu numai abuzuri abstracte. Faptul că acum aceşti oameni sunt în închisoare demonstrează că, din păcate, România alunecase brutal pe panta dictaturii fără posibilitatea de întoarcere. Semnele bune de astăzi, cele puţine şi bune, sunt prea puţine."
 
"Este absolut cutrmemurător că în anul 2015 noi gândim despre libertatea de a gândi. Este măsura reală a unei perioade care sper să fie trecută cu litere negre şi chenar negru în toate referinţele despre România modernă. Aşa ceva nu se uită. La fel cum nazismul nu a fost uitat sau iertat, la fel şi acum. Oameni au murit, oameni au fost închişi, oameni sunt încă închişi, milioane de oameni au fost batjocoriţi", a explicat Adrian Ursu. 
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close