Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul șef al Poliției Române, audiat la DNA

Fostul șef al Poliției Române, audiat la DNA

Fostul șef al Poliției Române, audiat la DNA
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
05 Iul 2018   •   10:12

Fostul şef al Politiei Romane a fost audiat din nou de procurorii DNA. Cătălin Ioniţă a venit, joi, la sediul DNA, după ce i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Catalin Ioniţă și-a dat demisia din funcție, săptămâna trecută, din cauza acestor acuzaţii. 

„Nu intru în detalii, din respect pentru anchetă. Declaraţia mea de avere este publică, este corect întocmită şi din acest motiv, am credinţă şi tot ceea ce voi face este într-un spirit activ, legal. Ce am scris cu mâna mea este scris corect. (...) Cele dactilografiate, într-adevăr, conţin erori”, a declarat Cătălin Ioniţă, la ieşirea din sediul DNA.

Conform DNA, faptele ar fi fost  comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018, a anunţat miercuri DNA.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: IONIŢĂ ALEXANDRU-CĂTĂLIN, la data faptelor şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, în prezent chestor principal de poliţie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de: trafic de influenţă, fals în declaraţii, în formă continuată; DINU PETRUŢA sub aspectul comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă", a transmis DNA, precizând că dosarul penal a fost constituit în anul 2018. 

×
Subiecte în articol: audiat DNA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close