Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției: Voi trimite o scrisoare la CSM cu propunerea de reînvestire a Laurei Kovesi la conducerea DNA

Ministrul Justiției: Voi trimite o scrisoare la CSM cu propunerea de reînvestire a Laurei Kovesi la conducerea DNA

Ministrul Justiției: Voi trimite o scrisoare la CSM cu propunerea de reînvestire a Laurei Kovesi la conducerea DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Feb 2016   •   12:29
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a explicat, joi, după ședința de bilanț a DNA, că nu ministrul este în măsură să facă o reînvestire, referindu-se la informația că Laura Codruța Kovesi va fi numită din nou la șefia DNA.

"Nu ministrul reînvestește, ministrul face o propunere, dar voi trimite o scrisoare la CSM. Știți că propunerea se face cu avizul CSM. Primul pas este să trimit la CSM această propunere, spre avizare.

Prună a explicat și că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pe această temă.
"Nu am avut nicio discuție cu președintele pentru această procedură, am avut discuții la începutul mandatului meu, cu privire la prioritățile mele și la cum văd eu procedura legală de desemnare a procurorilor, dar nu am vorbit despre cine va conduce DNA.

---

"Inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA", a declarat joi ministrul Justitiei, Raluca Prună.



Declaratia ministrului vine la o saptamana dupa ce presedintele Klaus Iohannis declarase intr-un interviu la TVR ca "rezultatele obtinute de DNA cu siguranta ne duc cu gandul la posibilitatea destul de avansata a reconfirmarii" in functie a lui Kovesi.


Declarația a fost făcută în prezentarea bilanțului DNA pe anul 2015.

Vezi bilanțul întreg al DNA pe 2015

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close