Antena 3 CNN Actualitate Justiție Magistrat important, replică dură pentru SUA: "Poziția Departamentului de Stat este total nepotrivită și neconformă cu realitatea"

Magistrat important, replică dură pentru SUA: "Poziția Departamentului de Stat este total nepotrivită și neconformă cu realitatea"

Magistrat important, replică dură pentru SUA: "Poziția Departamentului de Stat este total nepotrivită și neconformă cu realitatea"
Sursa foto: foto: Facebook
28 Noi 2017   •   18:51

Adina Ghiță, judecător, membru UNJR, și-a exprimat punctul de vedere referitor la comunicatul Departamentului de Stat privind modificarea Legilor Justiției. 

"Ideea care se încearcă să se inducă, și anume că se afectează independența justiției, nu corespunde absolut deloc stării de fapt. La Comisie are loc o dezbatere reală, normală într-un stat de drept. Dacă se va continua în acest mod, propunerea legislativă va aduce un progres real în modul de organizare al sistemului judiciar. Și va consolida independeța sistemului judiciar cu adevărat. Cred că este de maxim interes ca Ambasada SUA sau chiar Departamentul de Stat să indice care dintre amendamentele adoptate de Comisie până la acest moment afectează independența justiției sau lupta anticorupție. Firesc este să vorbim pe lucruri concrete, nu pe slogane. Comunicatul în cauză prezintă incorect situația, iar poziția Departamentului de Stat este total nepotrivită și neconformă cu realitatea", a afirmat Adina Ghiță. 

Departamentul de Stat al SUA a avut o reacție la proiectele de modificare pe tema legilor Justiției, care se află în dezbaterea Parlamentului de la București, susținând că actualele propuneri slăbesc lupta contra corupției și independența justiției.

"Statele Unite ale Americii constată cu îngrijorare faptul că Parlamentul României are în dezbatere o legislație care ar putea submina lupta contra corupției și ar putea slăbi independența justiției în România. Aceasta legislație, propusă inițial de ministrul Justiției, amenință progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani în a construi instituții juridice puternice în fața amestecurilor politice. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc puterea legii și care pun în pericol lupta contra corupției", a transmis Departamentul de Stat prin intermediul unui comunicat. 

×
Subiecte în articol: magistrat replica SUA Departamentul de Stat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close