Antena 3 CNN Actualitate Justiție Mihai Chirica revine la Primăria Iași. Instanța a revocat măsura controlului judiciar

Mihai Chirica revine la Primăria Iași. Instanța a revocat măsura controlului judiciar

Mihai Chirica revine la Primăria Iași, după ce instanța a revocat măsura controlului judiciar luată în cadrul dosarului de fals intelectual.

Mihai Chirica revine la Primăria Iași. Instanța a revocat măsura controlului judiciar
Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica
de Adelina Miron    |    11 Feb 2022   •   17:37

Instanța a admis plângerea formulată de petentul-inculpat Chirica Mihai, împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 04.02.2022 dată în dosarul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul orașului Iași este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „fals intelectual” în formă continuată. Decizia de vineri nu poate fi atacată.

Primarul Mihai Chirica a anunțat pe 4 februarie că nu își va exercita atribuțiile pentru o perioadă de 60 de zile ca urmare a unei măsuri de control judiciar decise de procurorii DNA într-o speță care privește eliberarea unor documente semnate de mai mulți angajați ai Primăriei și al căror conținut se presupune că ar fi fals.

În cauză a fost dispusă și efectuarea urmăririi penale față de suspectul Harabagiu Gabriel Vasile, la data faptelor viceprimar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției.

Potrivit DNA,  ”cei doi, în exercitarea funcțiilor, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal”.

 

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close