Antena 3 CNN Actualitate Justiție Procurorul "Portocală" cere daune morale de 3 milioane de euro celor pe care i-a anchetat. Adina Anghelescu: "Este culmea tupeului"

Procurorul "Portocală" cere daune morale de 3 milioane de euro celor pe care i-a anchetat. Adina Anghelescu: "Este culmea tupeului"

Controversatul procuror "Portocală" iese din nou la rampă. Cere 3 milioane de euro daune morale Adinei Florea și altor persoane.

Procurorul "Portocală" cere daune morale de 3 milioane de euro celor pe care i-a anchetat. Adina Anghelescu: "Este culmea tupeului"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Marian Ilie
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2022   •   13:32

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis "Portocală", a depus deja plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva Adinei Florea, fost procuror în cadrul Secției Speciale, dar și împotriva altor persoane, nume notorii în Prahova devenite cunoscute odată cu scandalul uriaș de la DNA Ploiești.

Adina Anghelescu, jurnalist de investigaţii: "Mircea Negulescu se grăbește cu acuzațiile"

"Domnul procuror Mircea Negulescu văd că se cam grăbește cu aceste acuzații și cu plângerea pe care a depus-o la Parchetul General împotriva procuroarei Adina Florea și a altor 9 persoane, pentru că lista este un pic mai lungă.(...) Zic că se grăbește, pentru că el a fost achitat în primă instanță de Înalta Curte. Vom vedea dacă va rămâne așa până la capăt această decizie.

Una peste alta, sigur, acum tavarăşul Negulescu are acest drept, este treaba lui. Accesul la justiție este garantat de către constituție.

Dar eu zic că este culmea tupeului să ceară daune celor pe care i-a anchetat chiar el", a spus Adina Anghelescu la Antena 3 CNN.

"Mircea Negulescu o acuză acum pe doamna procuror Florea și pe acestea alte 9 persoane de abuz în serviciu, de represiune nedreaptă, constituire de grup organizat, fals intelectual și alte infracțiuni", a mai spus Adina Anghelescu, duminică, în direct la emisiunea "News Magazine".

Fostul procuror Mircea Negulescu - achitat într-un dosar de cercetare abuzivă

Mircea Negulescu a fost achitat în prima instanţă de ÎCCJ în dosarul anchetării fostului deputat PSD Vlad Cosma.

Potrivit deciziei instanţei, Mircea Negulescu, zis "Portocală", a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.

De asemenea, instanţa a respins acţiunea civilă formulată de Vlad Cosma.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Mircea Negulescu a fost trimis în judecată în iunie 2020, dosarul fiind instrumentat de Adina Florea, fost procuror la Secţia Specială.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close