x close

Procurorul din "Telepatia", Emilian Eva, audiat la DNA

de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   09:07
Procurorul din "Telepatia", Emilian Eva, audiat la DNA 418 Foto: Agerpres
Procurorul din dosarul Telepatia, Emilian Eva, a fost adus, miercuri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
 
Procurorii au extins cercetările asupra acestuia, iniţial era acuzat de activităţi incompatibile cu funcţia, privind vânzarea unor tablouri, apoi au fost extinse cercetările pentru luare de mită, dar şi spălare de bani şi fals în declaraţii.
 
Cu noile probe prezentate magistraţilor Înaltei Curţi, Emilian Eva a fost arestat, toate solicitările de eliberare fiind respinse până în prezent.

Emilian Eva apare în interceptări atunci când negociază modalitatea prin care s-ar putea vinde aceste tablouri. De asemenea, privind eliberarea unor certificate în fals care să ateste că acele tablouri sunt autentice, deşi nu toate erau.
 
Toată această afacere care i-a a dus o avere lui Emilian Eva a pornit după ce o rudă magistratului a fost internată la un spital, mai exact la un medic colecţionar de artă.

După ce această rudă ar fi fost operată, Emilian Eva i-ar fi închis un dosar penal deschis pe numele medicului şi ulterior i-ar fi cerut tablouri, dar şi ajutorul în ce priveşte comercializarea acestor opere de artă.
 
Există mai multe plângeri făcute pe numele lui Emilian Eva, inclusiv de şantaj, de trafic de influenţă. Este posibil să fie audiat în legătură cu acestea sau se fac acte de procexură în dosarul în care a fost deja arestat preventiv.
 

Citeşte mai multe despre:

Emilian Eva Telepatia dosar telepatia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati