Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şoferiţa din Bucureşti, care a omorât două fete în cumplitul accident din cartierul Andronache, a fost condamnată definitiv

Şoferiţa din Bucureşti, care a omorât două fete în cumplitul accident din cartierul Andronache, a fost condamnată definitiv

Şoferiţa din Bucureşti, care a provocat cumplitul accident din cartierul Andronache în urma căruia două fete şi-au pierdut viaţa, a fost condamnată definitiv la închisoare.

Şoferiţa din Bucureşti, care a omorât două fete în cumplitul accident din cartierul Andronache, a fost condamnată definitiv
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Corina Matlinschi    |    11 Ian 2023   •   14:47

Curtea de Apel Bucureşti a respins, astăzi, contestaţia şoferiţei împotriva condamnării iniţiale, astfel că femeia a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Decizia de astăzi a instanţei este definitivă.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca firma de asigurări City Insurance, aflată în faliment, să plătească prin lichidatorul judiciar peste 800.000 de euro reprezentând daune morale şi materiale către şase părţi civile, respectiv familiile celor două fete care au murit în accident.

Tragedia s-a produs pe 27 februarie 2021, atunci când şoferiţa s-a urcat la volanul maşinii, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Citeşte şi: Accidentul în care două fete au murit în cartierul Andronache din Bucureşti, filmat de o cameră de supraveghere

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au arătat momentul în care, odată ajunsă în intersecţie, şoferiţa a accelerat în loc să frâneze.

Astfel, maşina pe care o conducea a intrat în plin în cele două fete care stăteau pe bordură.

"În fapt, s-a reținut că, la data de 27.02.2021, în jurul orelor 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge (...)

Când a ajuns la intersecția cu Str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani şi o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176", au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vezi şi: Şoferiţa care a ucis două fete în cartierul Andronache şi-a recunoscut vina: "Am băut rom. Mai bine muream eu!"

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close