Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce le-a spus Alex, elevul criminal din Grădina Botanică, polițiștilor pe lângă care a trecut după atac. Tânărul a fost reținut pentru 30 de zile

Ce le-a spus Alex, elevul criminal din Grădina Botanică, polițiștilor pe lângă care a trecut după atac. Tânărul a fost reținut pentru 30 de zile

Apar detalii înfiorătoare despre atacul din grădina botanică din Craiova, în urma căruia o adolescentă a fost ucisă, iar un alt tânăr a ajuns în comă la spital.

de Laura Dinu    |    28 Iun 2023   •   19:41

Atacatorul este elev la Liceul Militar din oraș și le-a declarat procurorilor că nu le cunoştea pe victime. S-a enervat însă după un schimb de replici, și-a pus o mască și a scos din rucsac un cuțit de vânătoare cu care i-a atacat. Apoi a plecat liniştit şi a trecut pe lângă poliţişti.   

Când a ieșit din parc, băiatul avea rucsacul în mână, iar în el arma crimei: un cuţit de vânătoare cu o lamă de 19 centimetri. Imediat a fost blocat de o maşină şi apoi încercuit de forţele de ordine. Poliţiştii l-au prins în 17 minute de la atac. 

Tatăl lui îl voia polițist

Cei care i-ar fi putut fi colegi l-au încătuşat şi dus la audieri. Pentru că Alexandru terminase clasa a XI-a a Colegiului Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova. Era un elev de nivel mediu, pe care tatăl său, şeful Postului de Poliţie din Calopar îl voia şi pe el în uniforma de poliţie. Alexandru era mândria familiei şi îi urma visul tatălui de a se face ofiţer de poliţie. 

”Nu a avut sancţiuni în ceea ce priveşte abateri deosebit de grave. De asemenea, din punct de vedere al testărilor psihologice, el a fost declarat apt la admiterea in colegiul național militar” a declarat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu" Craiova. 

Conducerea colegiului a declanșat o anchetă internă. 

”Nu putem spune că nu a avut sancțiuni, dar nu pentru abateri grave”, a mai spus Ioana Lădaru. 

Imediat după atac, reprezentanții colegiului au încercat să ia legătura cu familia băiatului. Însă nimeni nu le-a răspuns la telefon.  

Alexandru era relaxat când a fost prins de polițiști

Din filmarea făcută în momentul în care a fost prins, Alexandru nu mai pare același copil descris de profesorii săi. Ce nu se vede în imaginile blurate este zâmbetul elevului. În momentul în care a fost prins, Alexandru era relaxat, își umezea încontinuu buzele și părea uşor mulțumit că mulți poliţişti îi ofereau atâta atenţie. 

Melis, o copilă în vârstă de 14 ani, s-a nimerit ieri în Grădina Botanică din Craiova, în calea lui Alexandru. 

Fata a murit iar băiatul se zbate între viață și moarte

Tatăl lui Melis, ajuns ieri într-un suflet la locul crimei, e sfâşiat de durere. 

La spital a ajuns în stare foarte gravă cealaltă victimă. Un băiat de 19 ani cu care Melis era în parc şi care acum are nevoie de sânge. Nu se ştie clar dacă Alexandru a ales două ținte la întâmplare sau dacă se cunoștea cu ei. 

”Au interacționat cu el. L-au întrebat ce face singur în grădina botanică la ora aceea. A spus că merge spre casă”, a explicat Octavian Mateescu, șeful Poliției Locale Craiova.  

”I-a salutat când a plecat”

”Era liniștit, respectuos, bine îmbrăcat. I-a salutat când a plecat”, a mai spus el.  

La audieri, Alexandru i-a șocat pe anchetatori. Le-ar fi spus că şi-a pus o mască, mănuşi şi apoi i-a atacat pentru că tânărul de 19 ani l-ar fi provocat. 

În această după amiază, magistrații au decis reținerea tânărului pentru 30 de zile. 

×
Subiecte în articol: crima Grădina botanică Craiova
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close