Antena 3 CNN Actualitate Locale Comuna Ciugud primește apă potabilă 5 ore pe zi. ”Nu acceptăm apă cu rația, ca înainte de 1989”

Comuna Ciugud primește apă potabilă 5 ore pe zi. ”Nu acceptăm apă cu rația, ca înainte de 1989”

Ciugud, comuna care are propria monedă virtuală, primește apă potabilă doar 5 ore pe zi. Primăria a somat public compania APA CTTA să rezolve această problemă, spunând că nu acceptă ca locuitorii să primească ”apă cu rația, ca înainte de 1989”.

Comuna Ciugud primește apă potabilă 5 ore pe zi. ”Nu acceptăm apă cu rația, ca înainte de 1989”
de Andreea Ştefan    |    14 Iul 2021   •   22:48

Primăria Ciugud a făcut o postare pe pagina de Facebook, unde a somat public compania APA CTTA pentru rezolvarea problemei cu apa potabilă oferită cu rația locuitorilor comunei.

”Primăria Ciugud a somat public compania APA CTTA Alba să rezolve URGENT problemele privind furnizarea apei potabile în toate cele șase sate ale comunei.

NU acceptăm ca locuitorii din Ciugud să aibă de suferit și să primească, în această perioadă, apă cu rația, ca înainte de 1989, deși administrația locală a investit sume importante, prin proiecte guvernamentale și europene, în crearea rețelei de alimentare cu apă. (...)

Primăria Comunei Ciugud a semnalat în nenumărate rânduri operatorului regional faptul că rețeaua din Ciugud a fost încărcată peste limita la care a fost proiectată din cauza conectării unor noi consumatori din comunele din zonă. De asemenea, administrația din Ciugud a avertizat că această supraîncărcare a rețelei creează mari probleme de furnizare la nivelul comunei, dar și pentru noii consumatori. Astfel, se impune urgent implementarea a două soluții, respectiv extinderea rețelei de apă din inelul Sebeș – Daia Română sau prin realizarea unei noi aducțiuni din magistrală până la stația de pompare de la Straja.

”Pentru locuitorii noștri nu acceptăm apă cu rația”

Având în vedere problemele actuale grave privind furnizarea apei potabile în Comuna Ciugud, somăm public compania APA CTTA Alba să rezolve URGENT această situație. Menționăm că pentru locuitorii noștri NU ACCEPTĂM apă cu rația și vom uza de toate pârghiile legale pentru ca dreptul comunității noastre de a beneficia de servicii de calitate să fie respectat.

Amintim că, atât noi, cât și celelalte comune și orașe din județul Alba, am aderat la Asociația Apa Alba pentru că am crezut principiile enunțate în statut: „interesul comun care a stat la baza constituirii asociației este interesul general al locuitorilor de pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre pentru îmbunătățirea calității serviciilor(...)”. În contextul realității din ultimele zile, interesul general al locuitorilor este grav încălcat, iar calitatea serviciilor a ajuns la un nivel care nu poate fi acceptat.

În așteptarea unor decizii care să fie luate cu celeritate de decidenții cu rol în rezolvarea acestei probleme, ne cerem scuze locuitorilor Comunei Ciugud pentru situația de neacceptat din aceste zile și îi asigurăm că le suntem alături în toate demersurile legale pentru apărarea dreptului la servicii de calitate”, a scris Primăria comunei Ciugud pe Facebook.

Compania de apă APA CTTA transmite că avariile succesive au dus la întreruperea apei potabile și își cere scuze tuturor celor afectați.

Ciugud, prima comunitate din România care își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban

Pentru început, CIUGUbanii vor fi folosiți pentru a recompensa copiii care reciclează deșeurile.

Comuna Ciugud, promotorul național al conceptului "Smart Village", este prima comunitate din România care își lansează propria monedă virtuală: CIUGUban. 

Astfel, cei care colectează selectiv deșeurile și reciclează ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu vor primi moneda neimaintâlnită.

Proiectul presupune montarea în comună a unor stații de preluare și reciclare a ambalajelor, unde cetățenii vor putea depune sticlele, PET-urile și dozele de aluminiu reciclate, iar în schimbul acestora vor primi monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea apoi fi folosite în comunitate. 

×
Subiecte în articol: ciugud apa potabila
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close