Antena 3 CNN Actualitate Locale Factură de peste 2.000 de lei pentru un consum de 0 kWh. Cum explică furnizorul costul

Factură de peste 2.000 de lei pentru un consum de 0 kWh. Cum explică furnizorul costul

Un bărbat din Arad susține că a primit o factură de 2.000 de lei, pentru un consum de 0 kWh.

Factură de peste 2.000 de lei pentru un consum de 0 kWh. Cum explică furnizorul costul
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Laura Dinu    |    30 Noi 2022   •   10:44

Bărbatul, care a publicat factura pe o rețea socială, arată că la secțiunea „Produse facturate” apare „Factură în avans”, iar la perioada de facturare apare 1-31 decembrie 2022. Asta pe o factură emisă în luna noiembrie 2022. În timp ce la cantitatea de kWh apare 0 (zero). Iar la totalul facturii apare suma de 2.069,41 lei.  

„Părinții mei stau într-o casă ce aparține de o persoană juridică. La una dintre locații s-a primit o factură de 21.000 de lei de plată în avans, iar la casa în care locuiesc părinții mei 2.069 de lei. Cum se poate factura ceva în avans, fără număr de kWh? Există și somație să plătească într-o săptămână sau se taie gazul. Factura a fost primită în 21 noiembrie cu termen de plată 2 decembrie”, a scris bărbatul pe rețeaua socială, potrivit aradon.ro

În ultimele două luni, mai multe persoane juridice s-au plâns că au fost obligate să scoată bani din buzunar pentru un consum de gaze pe care nu l-au avut, pentru facturi emise pentru luna care urmează.  

Furnizorul susține că, în contractele semnate între companie și persoanele juridice, există o prevedere care face referire la faptul că pot fi emise facturi în avans către companii, totul din cauza situației de pe piața energiei. 

„Volatilitatea pieței de energie și costurile foarte ridicate pe care le avem cu prefinanţarea schemei de sprijin pentru clienții ce beneficiază de prețuri plafonate pun presiune pe fluxurile de numerar ale companiei. Evident că trebuie să avem volumele de energie necesare pentru una sau 12 luni. În aceste condiții, suntem nevoiți să apelăm la varianta contractelor cu plata în avans, de altfel larg practicată pe piața de energie în această perioadă, pentru asigurarea cantităților de energie electrică şi gaze naturale necesare clienților noștri”, este răspunsul companiei pentru Libertatea

×
Subiecte în articol: factura gaze
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close