Antena 3 CNN Actualitate Locale "Durere mare!". Sfârşit tragic pentru o fetiţă de patru ani din Galaţi lăsată singură acasă

"Durere mare!". Sfârşit tragic pentru o fetiţă de patru ani din Galaţi lăsată singură acasă

Tragedie într-o familie din Galați. O fetiță de patru ani a murit, după ce, în lipsa părinților din apartament, a căzut de la etajul 4 al unui bloc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   09:03

Oamenii legii au deschis un dosar penal de ucidere din culpă. Copila se afla în apartament cu sora ei mai mare și bunica.

La un moment dat, însă, bunica a plecat să o ducă la școală pe cea mare, în timp ce surioara ei mai mică a rămas singură în casă preț de câteva minute. S-a urcat pe un scaun, a deschis geamul și s-a aplecat.

Câțiva trecători au văzut-o pe fetiță la fereastră și chiar au sunat la 112, dar deznodământul tragic nu a putut fi evitat.

"Mă uitam la fetiţă. Voia să se agaţe de sus de acolo, de la geam. Se ridica să se agaţe şi striga: Ajutor! Ajutor! şi iar se scăpăta. Şi până la urmă s-a scăpătat jos şi nu o mai zis nimic, nimic, nimic", a spus o vecină cu lacrimi în ochi.

Citeşte şi: Fetița de patru ani care a căzut de la etajul patru al unui bloc din Galați a murit

La faţa locului au ajuns imediat medicii de la SMURD, care au reuşit să o readucă la viaţă pe fetiţă şi au transportat-o de urgenţă la Spitalul pentru Copii. Din păcate, micuţa a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Medicii s-au chinuit preţ de o oră şi zece minute să o resusciteze, însă nu au reuşit, fiind nevoiţi să declare decesul.

"A fost adusă de echipajul SMURD. O fetiţă, în vârstă de 4 ani şi 7 luni, în comă postresuscitare, prin cădere de la înălţime, etajul 4. La scurt timp de la preluarea de la echipaj, a intrat în stop cardio-respirator ireversibil la manevrele de resuscitare", a spus Roxana Bogdan Goroftei, medic-şef UPU Spitalul de Copii Galaţi.

Citeşte şi: ”Nu a văzut-o și a luat-o sub roată!” O mamă și-a călcat, din greșeală, fetița cu mașina

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Întrucât, din păcate, fetiţa de 4 ani a murit la spital, a fost schimbată încadrarea juridică în infracţiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment", a precizat Ciprian Stoica, agent principal IPJ Galaţi

Urmează să fie audiaţi atât părinţii, care se aflau la serviciu în momentul producerii tragediei, cât şi bunica fetiţei. A fost sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, care cel mai probabil va face o anchetă în acest caz, însă, cel mai probabil, după înmormântarea copilei.

×
Subiecte în articol: fetita moarta etaj 4 IPJ Galaţi Galați
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close