Antena 3 CNN Actualitate Locale Fiul judecătoarei din Gorj, eliberat condiţionat pentru că a fost închis ”în perioada cea mai frumoasă a vieţii”, rămâne după gratii

Fiul judecătoarei din Gorj, eliberat condiţionat pentru că a fost închis ”în perioada cea mai frumoasă a vieţii”, rămâne după gratii

Fiul unei judecătoare din Gorj care a fost eliberat din închisoare de o primă instanță de judecată pe motiv că ”a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale” va rămâne în spatele gratiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Sep 2023   •   21:37

Sentința emisă de o instanță a Judecătoriei Târgu Jiu, care a decis eliberarea din penitenciar a lui Mihai Dafinescu condamnat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului, a fost contestată de procurori.

Tribunalul Dolj a judecat dosarul, după ce mai mulți judecători gorjeni s-au abținut și s-au recuzat, pentru că o cunoșteau pe mama celui aflat în spatele gratiilor.

Completul de judecată din Gorj a admis contestația procurorilor și a respins cererea de eliberare condiționată.

”Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu împotriva sentinţei penale nr. 1004/11.07.2023 pronunţată de Judecătoria Târgu Jiu în dosarul nr. 9683/318/2023. (…) respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de către condamnatul Dafinescu Mihai. În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală, fixează termen pentru reînnoire la data de 04.10.2023, termen stabilit prin procesul-verbal nr. 306/05.07.2023 întocmit de comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”A stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale“

Motivarea primei instanțe de judecată de la Judecătoria Târgu Jiu, care a decis eliberarea condiționată a lui Mihai Dafinescu, a scandalizat întreaga țară.

”A stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”, a fost unul dintre argumentele judecătorului care a luat decizia eliberării din detenție.

De asemenea, magistratul a considerat că ”a stat în arest la domiciliu şi pe durata a pandemiei, (…) iar gestionarea stresului în timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”.

”Instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia”, se arată în motivarea sentinței.

Mihai Dafinescu a lovit mortal cu mașina o mamă, sub ochii copilului ei

Mihai Dafinescu a fost condamnat la 4 ani, 6 luni şi 20 zile de închisoare cu executare după ce, în august 2020, în timp ce conducea un autoturism în oraşul Novaci, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a ieșit de pe carosabil și a lovit mortal o mamă, sub ochii copilului ei, apoi a plecat de la locul accidentului.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close