Antena 3 CNN Actualitate Locale Podul peste Dunăre de la Brăila a crăpat înainte de a fi inaugurat. Asfaltul abia turnat trebuie înlocuit

Podul peste Dunăre de la Brăila a crăpat înainte de a fi inaugurat. Asfaltul abia turnat trebuie înlocuit

Podul de la Brăila prezintă deja probleme, în ciuda faptului că nu a fost nici măcar inaugurat. Asfaltul construcției trebuie să fie înlocuit, după ce au apărut primele crăpături.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   10:12

Fisurile în asfalt au apărut, pe unele porțiuni, din cauza unei macarale de mari dimensiuni, folosită la lucrările de finisare.

Toate aceste probleme trebuie să fie remediate cât mai repede de constructor, pentru că, în iulie, oficialii din Ministerul Transporturilor vor să inaugureze podul suspendat.

Lucrările de remediere presupun decopertarea pe porțiuni cuprinse între 10  și 20 de metri și turnarea unui nou strat de asfalt.

Între timp, se fac ultimele lucrări pentru legarea podului suspendat la rețeaua de drumuri naționale, care impun anumite restricții pentru șoferi.

Citește și: TIR plin cu îngrăşăminte chimice, răsturnat lângă o benzinărie de pe Drumul Morţii

Astfel, pe șoseaua Dig-Galați-Brăila se circulă pe un singur sens, pentru că muncitorii lucrează la asfaltarea unui sens giratoriu, care va duce spre pod.

Reprezentanții companiei de drumuri estimează că, în luna iulie, podul ar putea fi inaugurat, deși drumurile de legătură vor fi terminate doar parțial.

Podul trebuia să fie gata anul trecut, în decembrie, însă termenul nu a fost respectat, pentru că lucrările pe șantier au fost cu mult întârziate.

×
Subiecte în articol: pod suspendat Brăila asfalt crăpat
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close