Antena 3 CNN Actualitate Locale Cinematograful Giulești, lăsat de autorități să se transforme într-o ruină

Cinematograful Giulești, lăsat de autorități să se transforme într-o ruină

Cinematograful Giuleşti, unul dintre cele mai cunoscute din București, a devenit o ruină și un adăpost pentru oamenii străzii, din cauza orgoliilor politice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2023   •   09:22

Încă din anii '70, cinematograful din Giulești era unul dintre principalele puncte de atracţie ale Sectorului 6, însă, în prezent, din cauza orgoliilor politice, clădirea s-a transformat într-o ruină numai bună pentru adăpostirea oamenilor străzii sau pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

Două primării mari de sector se bat în promisiuni și proiecte mărețe, privind reclădirea cinematografului din Giulești, însă, după doi ani, construcția zace tot în paragină.

În anul 2015, clădirea era administrată de Primăria Sectorului 6, iar în 2017 se făcea primul studiu de fezabilitate.

Cu toate acestea, reabilitările anunțate de Primăria Sectorului 6 băteau pasul pe loc, astfel că, în 2021, Primăria Sectorului 1 a cerut cinematograful, cu promisiunea că va investi sume importante de bani, pentru a-l transforma într-un centru multicultural.

Citește și: O clădire celebră de pe Calea Victoriei va fi consolidată cu bani din PNRR. Istoria blocului Rosenthal din București

Cu toate acestea, în ciuda promisiunilor, proiectul de reabilitare a devenit doar o amintire, iar bucureștenii au rămas cu speranța că, într-o zi, cinematograful își va recâștiga gloria de altădată.

×
Subiecte în articol: cinematograf giulesti
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close