Antena 3 CNN Actualitate Locale Un primar din Vrancea a fost amenințat de un ofițer STS: "Aţi deranjat deja doi colonei şi un general"

Un primar din Vrancea a fost amenințat de un ofițer STS: "Aţi deranjat deja doi colonei şi un general"

Primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon, susține că a fost amenințat telefonic de un colonel din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Edilul spune că a sesizat incidentul superiorilor din STS și Cancelariei primului ministru.

Un primar din Vrancea a fost amenințat de un ofițer STS: "Aţi deranjat deja doi colonei şi un general"
Sursa foto: Facebook/Ionuț Filimon
de Adelina Miron    |    05 Mai 2021   •   15:03

Primarul comunei Soveja a declarat că a fost amenințat în ziua de Paște de colonelul STS Rodica Baștea pentru că i-a cerut tatălui acestuia să respecte legea. 

"Am crezut că este o farsă. Timp de 15 minute a ţinut un monolog la telefon, nici nu vreţi să ştiţi ce era la gura ei. Mi-a zis aşa: aţi deranjat deja doi colonei şi un general. O să vă pun toate instituţiile statului în cap.

O să fac în aşa fel încât să ştie tot Bucureştiul ce faceţi dumneavoastră acolo. Ne-a făcut proşti, pe noi cei din primărie", a spus Ionuț Filimon.

Potrivit celor declarate de edil, tatăl colonelului, Gheorghe Baștea, deține o fermă în sat care funcționează în mod ilegal, poluând apa și aerul. Acesta a primit mai multe somații de la primărie, dar a refuzat să ia în considerare indicațiile autorităților.

"Gheorghe Baştea este unul dintre foarte puţinii cetăţeni din comună care nu au vrut să înţeleagă că activitatea de creştere a animalelor se face respectând normele de igienă sanitară, ferma sa funcţionând în interiorul satului şi cauzând probleme grave de poluare a apelor, a aerului precum şi în trafic.

Mai mult, acesta nu a vrut să răspundă pozitiv niciunei scrisori trimise de administraţia locală, şi nici în cadrul întâlnirilor avute cu primarul, viceprimarul sau alţi membri ai primăriei. Oamenii mi-au spus că au găsit reziduuri de la animale în toalete. Omeneşte, am vrut să-l ajut, dar el m-a ameninţat şi m-a înjurat de fiecare dată.

Ieri (n.red. - marţi) l-am chemat la primărie, i-am dat adeverinţă pentru folosirea izlazului şi i-am spus că îl debranşez de la canalizare, conform somaţiei anterioare, lucru pe care l-am făcut mergând acolo cu poliţia şi jandarmeria, pentru că oamenii din primărie s-au temut de reacţia lui. Are termen zece zile să-şi mute efectivul de animale în afara satului, altfel îl sancţionez.

Nu este normal însă ceea ce a făcut doamna colonel STS, cu intervenţii şi ameninţări la nivelul acesta, de aceea m-am adresat superiorilor ei şi Cancelariei primului ministru”, a mai declarat Ionuț Filimon pentru Adevarul.

×
Subiecte în articol: primar Vrancea amenintare STS ofiter
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close