Antena 3 CNN Actualitate Locale Profesori din Argeş puşi să plătească 15.000 de euro unei eleve drept despăgubire

Profesori din Argeş puşi să plătească 15.000 de euro unei eleve drept despăgubire

Doi profesori și Inspectoratul Școlar Argeș trebuie să plătească daune de 15.000 de euro după ce un dulap a căzut peste o elevă și i-a rupt piciorul.

Profesori din Argeş puşi să plătească 15.000 de euro unei eleve drept despăgubire
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2022   •   16:47

Profesorii care erau de serviciu pe școală, școala generală, dar și Inspectoratul Școlar Argeș au fost obligați de instanță să plătească daunele în valoare de 15.000 de euro la cursul valutar de la momentul pronunțării instanței.

Inițial, unul dintre profesori a fost scos, după ce, la prima instanță, Tribunalul Argeș a spus că nu era la școală pentru că era în acel moment la cursuri la o altă instituție de învățământ.

Însă magistrații Curții de Apel Pitești, cea de-a doua instanță și cea care a dat, de altfel, hotărârea definitivă, au considerat că nu este o scuză și au spus că nu trebuia să fie planificat de serviciu dacă nu era fizic în instituția de învățământ.

Fata care a fost rănită de dulap era elevă în clasa a 4-a. Imediat ce a fost transferată la spital, ea a fost diagnosticată cu dublă fractură de tibie.

Ulterior, eleva a fost transferată în Capitală și operată. Copilul a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale și o bună perioadă de timp a fost imobilizată la pat.

Dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat, iar despăgubirile au fost obținute prin sentință civilă.

×
Subiecte în articol: profesori despagubire eleve Argeş
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close