Antena 3 CNN Actualitate Locale Teroarea din Lupeni: Cum se iau șpăgile în Poliția Locală

Teroarea din Lupeni: Cum se iau șpăgile în Poliția Locală

Teroarea din Lupeni: Cum se iau șpăgile în Poliția Locală
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Mar 2016   •   00:38

Şeful poliţiei locale din Lupeni impune angajaţilor mercuriale pentru şpagă, potrivit dezvăluirilor făcute de la emisiunea Dincolo de Ştiri. Mai mulţi afacerişti şi subordonaţi ai lui Dănuţ Mocanu au vorbit, sub protecţia anonimatului, despre teroarea instaurată de acesta în Lupeni.

Mai multe poliţiste ar fi fost bătute sau hărţuite sexual, potrivit aceloraşi mărturii. În acest moment, în Lupeni are loc un control intern de la Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dănuţ Mocanu este şef al poliţiei din Lupeni de 11 ani, timp în care afaceriştii din oraş i-au plătit şpăgi uriaşe, potrivit propriilor lor declaraţii. Unul dintre ei a spus în emisiunea Dincolo de Ştiri că subordonaţii lui Mocanu sunt obligaţi să încaseze pentru el.

Oamenii sunt terorizaţi de comandantul poliţiei locale. Şi nu doar ei, ci şi subordonaţii acestuia.

Odată cu dezvăluirile de la Dincolo de Ştiri, tot mai mulţi subordonaţi ai lui Dănuţ Mocanu vor să îşi spună povestea. Se tem însă de repercusiuni şi cer să vorbească sub protecţia anonimatului.

În anul 2010, Mesagerul Hunedorean relata că în luna martie 2008, Danuţ Mocanu, care era în acea perioadă comandantul poliţiei din Uricani, a bătut un tânăr. Apoi, omul legii i-a oferit bani tatălui acestuia pentru ca fiul său să-şi retragă plângerea depusă împotriva lui.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close