Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Constanța s-a rănit accidental la o partidă ilegală de vânătoare

Un bărbat din Constanța s-a rănit accidental la o partidă ilegală de vânătoare

Un bărbat de 32 de ani, din Constanţa, s-a împuşcat accidental cu o armă de vânătoare în timp ce se afla la braconaj. El se afla într-o maşină împreună cu alţi doi colegi, iar accidentul s-a petrecut în timp ce încerca să iasă pe trapa autoturismului. Arma cu care s-a rănit a fost abandonată pe câmp, fiind ulterior recuperată de poliţişti.

Un bărbat din Constanța s-a rănit accidental la o partidă ilegală de vânătoare
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
13 Mai 2020   •   20:28

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe data de 12 mai, în jurul orei 20, poliţiştii Postului de Poliţie Nicolae Bălcescu au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană prezintă o plagă la nivelul abdomenului, aceasta fiind transportată la spital.

În urma cercetărilor, poliţişti au stabilit că victima, de 32 de ani, împreună cu alţi doi bărbaţi, de 27, respectiv 58 de ani, au mers cu maşina pe un câmp din localitatea Nicolae Bălcescu, cu intenţia de a desfăşura activităţi de braconaj cinegetic.

“Bărbatul de 32 de ani ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare deţinută fără drept, iar la un moment dat ar fi avut intenţia de a ieşi pe trapa autoturismului, fiind declanşat un foc de armă accidental, iar bărbatul s-ar fi împuşcat în zona abdominală, provocându-şi leziuni care au necesitat transportarea la spital. Arma utilizată a fost abandonată pe un câmp din apropierea locului evenimentului, fiind recuperată de poliţişti. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu era înregistrată”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Sursa citată a menţionat că cele trei persoane nu sunt deţinătoare de arme de foc şi nu aveau asupra lor autorizaţie de vânătoare emisă de gestionarul fondului.

În cauză a fost întocmit un dosar penală pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

×
Subiecte în articol: vanatoare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close