Antena 3 CNN Actualitate Locale Vești importante pentru românii cu centrale termice

Vești importante pentru românii cu centrale termice

Vești importante pentru românii cu centrale termice
19 Sep 2015   •   22:41

Românii care au montate centrale convenţionale nu vor fi afectaţi de noile directive europene care prevăd ca din 26 septembrie 2015 pe piaţa locală vor putea fi importate doar centrale termice în condensare. Din 26 septembrie, pe piaţa europeană intră în vigoare directivele Energy-related Products Directive, referitoare la proiectarea ecologică a produselor, dar şi normele de etichetare energetică, pentru a obţine economii în unul din cele mai consumatoare de energie domenii din UE, transmite Agerpres.

Proiectarea ecologică a produselor şi promovarea către utilizatori a tehnologiilor cu eficienţă ridicată va determina, până în 2020, o economie anuală totală echivalentă cu 56 milioane de tone de petrol. Este ca şi cum toate sistemele de incalzire şi de preparare a apei calde menajere din două state la fel de mari ca Italia n-ar mai funcţiona.

Aceste valori corespund unor reduceri a emisiilor egale cu 130 milioane de tone de dioxid de carbon, noxe pe care le-ar putea absorbi o pădure la fel de mare precum toată zona Central – Nordică a Italiei.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: centrala termica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close