Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Bistrița nu se poate despărți de veverițele sale. Ce a decis edilul

Primarul din Bistrița nu se poate despărți de veverițele sale. Ce a decis edilul

Primarul din Bistrița nu se poate despărți de veverițele sale. Ce a decis edilul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Sep 2016   •   09:18

Poveste fără sfârșit în Bistrița. Primarul Ovidiu Crețu nu pare decis să renunțe prea ușor la veverițele, care i-au dat mari bătăi de cap încă de când le-a achiziționat. Așa că, somat de Garda de Mediu să lase animalele în libertate, edilul a decis să le mărească voliera.

Inițial, primarul a cumpărat o cușcă și o pereche de veverițe cu patru pui. Voliera a costat 14.000 de lei, iar veverițele au costat 450 de lei/bucata. În primă fază, s-au cheltuit în total 2.100 de lei. Primarul Crețu a inaugurat voliera în campania electorală, scrie ziardebistrita.ro.

Firma PFA Olesea Iuga, care a livrat perechea cu cei patru pui a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu avea certificat de proveniență a veverițelor. Reprezentanții pet-shop-ului au plătit 2.500 de lei în 48 de ore și au declarat la acea vreme că au cumpărat veverițele de pe internet și le-au vândut mai departe primăriei.

Planul era ca veverițele să se acomodeze cu mediul, după care să fie lăsate în libertate prin deschiderea unei fante existente în partea superioară a volierei pentru ca acestea să revină pentru hrană. La scurtă vreme cei patru pui au evadat și acum doar cele două veverițe mai pot fi văzute.

×
Subiecte în articol: Garda de mediu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close