Antena 3 CNN Actualitate Locale Îmbulzeală la aghiasmă. Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită. Preotul a fost amendat

Îmbulzeală la aghiasmă. Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită. Preotul a fost amendat

Zeci de oameni s-au îmbulzit, vineri, la o biserică din Năvodari, pentru a lua aghiasmă, de Izvorul Tămăduirii, deși sunt interzise adunările în timpul pandemiei de coronavirus.

Îmbulzeală la aghiasmă. Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită. Preotul a fost amendat
Sursa foto: antena3
24 Apr 2020   •   13:52

Pe Facebook au apărut  vineri imagini de la îmbulzeala din fața unei biserici din Năvodari, unde zeci de oameni au venit să ia aghiasmă, de Izvorul Tămăduirii.

Oamenii nu țin cont că nu au voie să participe la adunări, însă unii poartă mască, de teama de a nu se infecta cu noul coronavirus.

„AZI, la Năvodari. Zeci de oameni se înghesuie să ia aghiasmă la biserică. Parcă era stare de urgență, pandemie...”, scrie un internaut care a postat o fotografie pe Facebook.

Unii internauți cer ca preoții să fie trași la răspundere pentru situația creată, iar alții sunt revoltați că nu se iau măsuri împotriva celor care s-au adunat la biserică.

„Cred că o să stăm în casă până în iulie în ritmul ăsta”, spune o femeie.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Eugen Tănăsescu, a declarat că prezența persoanelor în spațiul public nu este de competența Arhiepiscopiei.

Polițiștii au fost sesizați despre situația de la Năvodari, prin apel la 112, iar preotul a fost amendat.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, împreună cu polițiști locali s-au deplasat la fața locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanțelor militare în vigoare. În câteva minute de la sesizare, mulțimea a fost dispersată, iar polițiștii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, au transmis reprezentanții Poliției Constanța.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt IPJ Constanța, Andreea Iliescu, a declarat că mulțimea a fost deja dispersată. 

„Într-adevăr, am avut o sesizare prin apel 112, în jurul orei 11:30, cu privire la faptul că în zona bisericii ar fi o mulțime de persoane. Colegii mei au ajuns la fața locului în câteva minute și au dispersat mulțimea. Nu au fost probleme în acest sens, oamenii au înțeles că încalcă prevederile ordonanțelor militare și s-au conformat, a spus purtătorul de cuvânt.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Navodari apa sfintita agheasma
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close