Antena 3 CNN Actualitate Mii de pisici comunitare pot fi sterilizate gratuit în București. "Primul venit, primul servit"

Mii de pisici comunitare pot fi sterilizate gratuit în București. "Primul venit, primul servit"

Consiliul General al Capitalei a aprobat o hotărâre care vizează sterilizarea gratuită a 6.000 de pisici de rasă comună, cu şi fără deţinător, de pe raza Municipiului Bucureşti.

Mii de pisici comunitare pot fi sterilizate gratuit în București. "Primul venit, primul servit"
Sursa foto: Profimedia Images
de Silvia Preda    |    28 Sep 2023   •   16:14

"Prin program se subvenţionează sterilizarea gratuită a pisicilor de rasă comună cu şi fără deţinător de pe raza Municipiului Bucureşti, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit - primul servit", prevede hotărârea.

Conform referatului de aprobare, CGMB a aprobat în 2017 Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor, iar ASPA a derulat programe de sterilizări gratuite în anii: 2018 (aproximativ 2.800 de animale), 2019 (1.960 de câini şi 4.517 pisici) şi în perioada noiembrie 2021 - aprilie 2022 (1.666 de câini şi 5.317 pisici).

"Pentru continuarea prevenirii înmulţirii necontrolate a animalelor şi implicit prevenirea abandonului acestora este importantă implementarea campaniei de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comuna cu şi fără deţinător de pe raza Municipiului Bucureşti", prevede proiectul, potrivit Agerpres.

În nota de fundamentare este invocat "numărul mare" de petiţii înregistrate la ASPA în perioada ianuarie-iulie 2023 (184 de petiţii) privind sterilizarea şi ridicarea pisicilor de pe raza Municipiului Bucureşti.

Citeşte şi: Cele mai periculoase alimente pentru câini şi pisici. Să nu le dai niciodată!

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close