Proiectul uimitor care poate schimba la faţă Bucureştiul. Grădina urbană, pe acoperişul unui bloc din mijlocul Capitalei

de O.P.    |    24 Iul 2014   •   10:59
Fenomentul grădinilor urbane a început să se facă simțit și la noi, deși încă nu putem să vorbim de o modă, ci doar de…începuturi.

Românii din orașe au ajuns demult la concluzia că cea mai sănătoasă hrană este cea pe care ți-o produci singur, însă aglomerarea de betoane din cartiere face dificilă această misiune pentru sănătate. Cu puțină creativitate, dar mai ales muncă și tenacitate, mai mulți voluntari din București s-au ambiționat să își producă singuri legumele și fructele pe un acoperiș din mijlocul Capitalei, scrie agrointel.ro.

Grădina de pe clădirea din București are o suprafață de circa 100 de metri pătrați și este încă în curs de amenajare.
”În luna februarie a acestui an am început efectiv această grădină comunitară. Este situată pe terasa clădirii în care funcționează Direcției Generale de Asistență Socială a Municpiului București. Noi am prezentat proiectul, iar Direcția ni l-a aprobat să îl facem pe acoperișul lor”, ne-a declarat Laurențiu Cernat, inițiatorul și coordonatorul programului Grădini Urbane Comunitare, din care face parte și proiectul de pe acoperișul din București.

Situată în cartierul Titan, grădina de pe acoperiș a început cu 20 de grădinari pe bază de voluntariat, iar munca în echipă a transformat surprafața dintre blocuri într-o oază de liniște și verdeață în mijlocul Bucureștiului.  

x close