Antena 3 CNN Actualitate Primele scandări împotriva guvernului Cioloș. Se cere demisia ministrului Sănătății

Primele scandări împotriva guvernului Cioloș. Se cere demisia ministrului Sănătății

Primele scandări împotriva guvernului Cioloș. Se cere demisia ministrului Sănătății
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
06 Mai 2016   •   22:37

Câteva sute de persoane au ieșit în stradă, vineri seară, în Bucureşti, în semn de protest față de situația în care se află sistemul medical din România, iar numărul lor este în continuă creştere.

Reporterul Antena 3 la fața locului a relatat, în cadrul emisiunii Exces de putere, că protestatarii care s-au adunat la Universitate au plecat în marș spre Palatul Victoria, pentru a cere demisia ministrului Patriciu Achimaș Cadariu.

Se strigă ”Solidaritate pentru Sănătate, ”Vrem sănătate pentru toți, nu doar pentru mafioți” și  "Achimaş pe făraş", cerând responsabilitate din partea Guvernului pentru cazul dezinfectanţilor diluați, depistaţi în peste 50 de spitale din România.

”Dorim reformarea sistemului sanitar și salarii mai mari pentru medici!”

Și copreşedintelele PNL Alina Gorghiu a afirmat că ministrul Patriciu Achimaș Cadariu ar trebui să demisioneze, după modul în care a gestionat scandalul dezinfectanților.

Ministerul Sănătăţii a făcut publică vineri lista unităţilor spitaliceşti în care au fost descoperite probe neconforme, în urma scandalului privind dezinfectanţii diluaţi

Este vorba despre nu mai puţin de 50 de spitale din toată ţara. Nouă spitale din București se află pe lista neagră.

Mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% - conforme, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, cu referire la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close