Antena 3 CNN Actualitate Religie Procesiune religioasă dedicată Naşterii Maicii Domnului

Procesiune religioasă dedicată Naşterii Maicii Domnului

Procesiune religioasă dedicată Naşterii Maicii Domnului
05 Sep 2015   •   19:32

Câteva sute de persoane participă sâmbătă, începând cu ora 17,00, pe străzile din centrul vechi al Brașovului, la o procesiune religioasă dedicată sărbătoririi Nașterii Maicii Domnului, eveniment care va fi prăznuit de creștini pe 8 septembrie, anunţă Agerpres.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a fost declarată, în 2010, protectoarea Brașovului.

La procesiunea din acest an, este purtată și o cruce a părintelui Arsenie Boca, găsită în altarul Bisericii Sfânta Treime din Șcheii Brașovului.

Preotul paroh al Bisericii Sfânta Treime, Aurelian Reit, a precizat că această cruce se află de 68 de ani la Biserica Sfânta Treime, dar nimeni nu a știut că este a părintelui Arsenie Boca, însă o fotografie găsită atestă acest lucru.

Procesiunea a început cu o slujbă religioasă la Biserica Sfânta Treime, după care credincioșii se vor deplasa spre Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Piața Sfatului.

Pe parcurs, se vor face opriri la Troița din Piața Unirii, la Colegiul Național "Andrei Șaguna" unde se află bustul lui Andrei Șaguna și apoi în Piața Sfatului, la Catedrală, unde va avea loc o altă slujbă religioasă.

La procesiunea de sâmbătă participă peste 30 de preoți, reprezentanți ai Mitropoliei Ardealului și oficialități locale.

×
Subiecte în articol: Brașov Maica Domnului
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close