Antena 3 CNN Actualitate Religie SFÂNTA MARIA MARE, ADORMIREA MAICII DOMNULUI: De ce nu este bine să spui La mulți ani în această zi

SFÂNTA MARIA MARE, ADORMIREA MAICII DOMNULUI: De ce nu este bine să spui La mulți ani în această zi

SFÂNTA MARIA MARE, ADORMIREA MAICII DOMNULUI: De ce nu este bine să spui La mulți ani în această zi
15 Aug 2015   •   09:11
SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Biserica Ortodoxă cinsteşte, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, cel mai de seamă eveniment religios al anului, din grupul sărbătorilor care o preslăvesc pe Sfânta Fecioară Maria. Praznicul Adormirii Maicii Domnului este cunoscut în popor sub numele de Sfântă Măria Mare sau Uspenia (denumire slavă).

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Adormirea Maicii Domnului mai este cunoscută și ca "Paştile verii", această sărbătoare reprezintând cea mai importantă sărbătoare închinată Sfintei Maria, iar pentru români este şi ocrotitoarea marinarilor, în mai multe oraşe fiind organizate procesiuni cu icoane şi pelerinaje, dar şi manifestări artistice.

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. De Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului se pomenesc doar morții şi de aceea nu este bine să spui "La mulţi ani" în această zi.

În părţile Moldovei, Sfânta Maria Mare este considerată "a morţilor", fiind pomeniţi toţi cei care au numele pornind de la cel al Preacuratei şi doar la Sfânta Maria Mică (8 septembrie) sunt sărbătoriţi cei care poartă acest nume. În Muntenia și Oltenia există însă obiceiul de a se sărbători și onomastica, fapt ce nu este agreat de Biserică.

SFÂNTA MARIA MARE. ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Pentru cei mai mulți, onomastica se sărbătorește pe 8 septembrie, atunci când Biserica sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close