Antena 3 CNN Actualitate România a trimis în Kosovo încă 130 de militari pentru misiunea NATO KFOR

România a trimis în Kosovo încă 130 de militari pentru misiunea NATO KFOR

MApN a suplimentat cu 130 de militari contingentul din Kosovo participant la operația NATO KFOR.

România a trimis în Kosovo încă 130 de militari pentru misiunea NATO KFOR
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   22:24

"Armata României a finalizat suplimentarea contingentului participant la operația NATO KFOR din Kosovo cu compania din rezerva strategică la dispoziția SACEUR, cu un efectiv de aproximativ 130 de militari.

Dislocarea companiei s-a făcut în condițiile prevederilor Legii nr.121 din 2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în conformitate cu Hotărârea CSAT nr. 225/2022 privind aprobarea Planului de întrebuințare a forţelor Armatei României care se trimit la misiuni şi operații în afara teritoriului statului român, în anul 2023", se arată în comunicatul MApN.

Decizia de creștere a efectivelor românești a fost luată ca urmare a autorizării de către Consiliul Nord-Atlantic a suplimentării forțelor pentru gestionarea situației curente din Balcanii de Vest, iar subunitatea românească, de nivel companie, face parte din rezerva strategică la dispoziția SACEUR în cadrul operației NATO KFOR din Kosovo.

Potrivit MApN, România și-a asumat, ca aliat al NATO și stat membru al Uniunii Europene, angajamentul de a contribui, cu forțe și mijloace militare, la efortul de menținere a unui mediu stabil de securitate în regiunea Balcanilor de Vest.

Citeşte şi: Criză majoră în Kosovo: zeci de sârbi înarmați, asediaţi într-o biserică. Un poliţist şi trei suspecţi au fost ucişi

În acest moment, România are dislocați în teatrele de operații din Balcanii de Vest peste 480 de militari.

×
Subiecte în articol: România Kosovo militari NATO misiune
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close