Antena 3 CNN Actualitate Sănătate 5.000 de lei amendă pentru spitalul în care a fost filmat un şoarece, în Sălaj

5.000 de lei amendă pentru spitalul în care a fost filmat un şoarece, în Sălaj

Un spital din Sălaj a primit o amendă de 5000 de lei după ce mai multe imagini revoltătoare au fost surprinse în secţia de pediatrie. Un șoarece se plimba pe dulapurile din salon.

5.000 de lei amendă pentru spitalul în care a fost filmat un şoarece, în Sălaj
Sursa foto: Monitorul de Sălaj
de Ioana Mircea    |    14 Noi 2022   •   22:19

Reprezentanții Direcției Sanitare Publice Sălaj au aplicat o amendă în valoare de 5000 de lei unui spital în care a fost filmat un șoarece. Acesta se plimba pe mobilierul unui salon din cadrul secției de pediatrie a spitalului.

”Menţionăm că la data contolului unitatea sanitară este într-un proces amplu de reabilitare, modenizare şi dotare, care cuprinde o aripă a spitalului, aceste spaţii fiind puse la dispoziţia constructorului.

S-au delimitat spaţiile dezafectate de cele în care se efectuează servicii medicale.S-a constatat că în spaţiile dezafectate din zona de şantier, deratizarea s-a făcut superficial.

În spaţiile medicale nu au fost identificate rozătoare sau urme ale prezenţei acestora”, a transmis DSP Sălaj.

Pentru neconformităţile constatate, unitatea sanitară a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei conform prevederilor HG 857/2011.

În imaginile surprinse se vede cum șoarecele iese din sertarul unei noptiere, se urcă pe mobilier, apoi se sperie și se întoarce de unde a venit.

Cu toate acestea, conducerea spitalului susţine că au fost schimbate recent ţevile de la subsolul clădirii şi aşa a ajuns şoarecele pe secţii.

×
Subiecte în articol: Salaj
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close