Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Atenție la antibiotice! Cele mai grave reacții adverse care pot să apară

Atenție la antibiotice! Cele mai grave reacții adverse care pot să apară

Atenție la antibiotice! Cele mai grave reacții adverse care pot să apară
Sursa foto: foto: Pixabay.com
31 Aug 2018   •   15:02

Antibioticele sunt folosite, de cele mai multe ori, pentru tratarea infectiior bacteriene care au cauzat bronșită, pneumonie sau infecție de tract urinar. Acestea ucid bacteriile și împiedică totodată multiplicarea acestora, tratând astfel infecția.

În cazurile în care antibioticele sunt luate fără să existe o infecție bacteriană  nu numai că organismul nu beneficiază de efectele antibioticului, însă capătă totodată și rezistență, dobandind treptat imunitate la acțiunea acestor medicamente.

De aceea se recomandă că antibioticele să fie luate numai la recomandarea medicului, atunci când infecția bacteriană a fost confirmată.

Reacții gastrointestinale – antibioticele afectează flora gastrointestinală, de aceea pot cauza simptome precum: greață, vărsături, diaree, balonare, pierderea apetitului sau crampe stomacale.

Infecții fungice – antibioticele au scopul de a ucide bacteriile dăunătoare, însă de multe ori acestea ucid și bacteriile benefice, care împiedică instalarea infecțiilor fungice.

Reacții alergice –Printre manifestările alergiilor cauzate de antibiotice se numără simptomele precum: umflarea limbii sau a cailor respiratorii, probleme de respirație ori urticarie, potivit doc.ro.

×
Subiecte în articol: antibiotice
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close