Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cât de eficientă este operația de sleeve gastric? Ce avantaje și dezavantaje are? Ce spune specialistul

Cât de eficientă este operația de sleeve gastric? Ce avantaje și dezavantaje are? Ce spune specialistul

Cât de eficientă este operația de sleeve gastric? Ce avantaje și dezavantaje are? Ce spune specialistul
10 Iun 2018   •   17:54

Medicul Rubin Munteanu a vorbit în emisiunea „Voi cu Voicu” despre operația de sleeve gastric.

„Operația este eficientă, iar rezultatele pot fi extraordinar de bune, dacă este făcută la cei cu o bună indicație. Bună indicație înseamnă și un număr de kilograme care să te califice pentru această intervenție chirurgicală, ceea ce înseamnă în principiu un indice de masă corporală corespunzător, fiindcă indicile nu o să spună nimic nimănui, vorbim de un minim 25-30 de kilograme pentru cei cu înălțime mică, dar mai ales cu o bună pregătire psihiologică înainte. Trebuie să fii pregătit pentru acest pas, trebuie să știi la ce să te aștepți. Această intervenție îți modifică stilul de viață. Modificarea o face prin coerciție destul de brutal în prima parte. Dacă nu ești bine pregătit psihologic, dacă te aștepți la altceva, perioada de tranziție va fi mai lungă și rezultatele nu vor fi la fel de bune. O să ai o perioadă de 5-6 luni în care o să fii frustrat că nu poți mânca suficient sau cât credeai tu că poți mânca, vei avea tulburări de adaptare a stomacului tău”, susține specialistul.

„Cei foarte tineri se adaptează mult mai bine decât cei mai în vârstă. Cei cu diabet se adaptează mai greu. Multe lucruri bune se întâmplă după operație (...) Vin la pachet cu un anumit preț: nu mai poți mânca mult, dacă mănânci repede, vomiți, ai reflux gastro-intestinal și arsuri. Trebuie să te disciplinezi”, mai spune medicul.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close