Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Creşte numărul copiilor infectaţi cu Adenovirus | Cum poate fi oprită transmiterea virusului

Creşte numărul copiilor infectaţi cu Adenovirus | Cum poate fi oprită transmiterea virusului

După gripă și COVID-19, un alt virus numit Adenovirus aduce zeci de copii în camerele de gardă și în Unitățile de Primiri Urgențe.

Creşte numărul copiilor infectaţi cu Adenovirus | Cum poate fi oprită transmiterea virusului
Sursa foto: getty images | Suzi Media Production
de Ştefan Petrică    |    11 Feb 2023   •   09:33

Copii depistați cu Adenovirus ajung la spital cu febră mare și grave probleme digestive.

"Acest virus afectează cel mai frecvent copiii și sugarii. Ca mod de transmitere, trebuie să ne legăm de faptul că acest virus are câteva subtipuri care au un anumit tropism pentru anumite țesuturi, cum ar fi cel respirator și cel digestiv, deci transmiterea se face la nivel de aerosoli care conțin virus de pe partea digestivă, dar și pe cale orală", a declarat Gabriel Nistor, medic infecționist la Institutul Matei Balș, pentru Antena 3 CNN.

Medicii spun că dacă pacientul ajunge din timp la spital și se aplică un management terapeutic adecvat și timpuriu, de obicei evoluția este una favorabilă.

Transmiterea virusului poate fi oprită în primul rând printr-o igienă adecvată a mâinilor și a suprafețelor.

Citește și: Semne și simptome ale infecțiilor respiratorii. Diferențele dintre COVID-19, gripă si virusul sinciţial, explicate de ministerul Sănătății

"Părinții trebuie să fie atenți la simptomatologia copilului care nu trece la tratament simptomatic, o febră înaltă, de obicei, sugarii nu se mai alimentează", a mai declarat medicul Gabriel Nistor.

×
Subiecte în articol: copii infectii Adenovirus
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close