Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ora ideală pentru culcare. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci este cel mai bun somn pentru organism! Este dovedit!"

Ora ideală pentru culcare. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci este cel mai bun somn pentru organism! Este dovedit!"

Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea a explicat de ce este atât de important să avem un program de odihnă sănătos și motivul pentru care trebuie să inducem organismului o stare de relaxare înainte de a adormi.

Ora ideală pentru culcare. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Atunci este cel mai bun somn pentru organism! Este dovedit!"
Sursa foto: Facebook
de Laura Dinu    |    06 Iul 2022   •   11:36

"Toți am văzut cum e la țară. Oamenii se culcă odată cu găinile și se scoală cu cântatul cocoșilor. De unde asta? Din moși-strămoși este așa. Eu fac tot posibilul ca, la 9 jumătate să sting toate luminile, să citesc, să nu mai răspund la telefon și să nu mă mai uit la televizor. Mă scol la 5 și jumătate", a declarat Vlad Ciurea

Întrebat care ar trebui să fie ora maximă pentru culcare, medicul a explicat că tot ora 21:30 este ideală.  

"Tot 9 și jumătate seara, pentru că, dovedit, cel mai bun somn pentru organism este între orele 22 și 24. Somnul are 5 cicluri și cel mai odihnitor este în prima parte a somnului. 

Seara, este bine să stai liniștit și să repeți în minte ce ai făcut în timpul zilei și ce vei face mâine. Dacă-i pui creierului una-două idei să le rezolve, până a doua zi dimineață sunt rezolvate. De ce? Nu pot să explic", spunea Vlad Ciurea, pentru TrinitasTv, citat de radiodcnews.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close