Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Operaţie în premieră, la Spitalul Militar din Sibiu: "Prima intervenție chirurgicală ghidată ICG"

Operaţie în premieră, la Spitalul Militar din Sibiu: "Prima intervenție chirurgicală ghidată ICG"

O echipă de chirurgi a realizat prima operaţie ghidată ICG, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Sibiu, a anunţat unitatea spitalicească.

Operaţie în premieră, la Spitalul Militar din Sibiu: "Prima intervenție chirurgicală ghidată ICG"
Sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic Militar de Urgenta Sibiu
de Mia Lungu    |    08 Mar 2024   •   20:40

"Astăzi, 08.03.2024 a fost realizată prima intervenţie chirurgicală ghidată ICG (Indocyanine Green) din Secţia Clinică Chirurgie Generală a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ,,Dr. Alexandru Augustin' din Sibiu.", se arată în anunţul publicat pe o reţea de socializare.

O echipă condusă de către colonel med. dr. Adrian Popenţiu a realizat intervenţia, folosind una din liniile moderne de chirurgie laparoscopică recent achiziţionate, cu ajutorul Direcţiei Medicale a MApN", se arată în anunţul publicat pe reţeaua de socializare.

Tehnica de vizualizare în fluorescenţă ICG poate fi folosită într-o multitudine de intervenţii (chirurgia hepatobiliară, oncologică, chirurgia peretelui abdominal), aducând un plus de siguranţă pentru rezultate optime ale intervenţiilor, mai spun reprezentanţii Spitalului Militar sibian. 

Astăzi, 08.03.2024 a fost realizată prima intervenție chirurgicală ghidată ICG (Indocyanine Green) din Secția Clinică...

Posted by Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu on Friday, 8 March 2024

 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close