Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Beneficiile legumelor și fructelor conservate

Sfat de Sănătate. Beneficiile legumelor și fructelor conservate

Sfat de Sănătate. Beneficiile legumelor și fructelor conservate
Sursa foto: Captură Antena 3
10 Oct 2019   •   09:09

Dacă nu ați apucat încă să puneți murături, dulcețuri sau conserve atunci ar fi cazul să vă apucați. Nutriționistul Laura Ene a explicat la „Sfat de Sănătate” beneficiile legumelor sau fructelor conservate. Mare atenție totuși pentru că dulceața îngrașă și nu este deloc recomandată diabeticilor fie ea pregătită chiar și cu îndulcitori.

Cea mai bună metodă de conservare a alimentelor este prin înghețare. Înghețarea alimentelor este singura opțiune care păstrează cea mai mare cantitate de nutrienți, vitamine și minerale cu condiția să nu se întrerupă lanțul frigului. Le putem ține la congelator o iarnă, un sezon, până ne refacem stocul. 

Murăturile ne pot tulbura starea de sănătate dacă au prea multă sare dar sunt și una dintre cele mai bune surse de probiotice. Murăturile pot fi puse și cu oțet și cu sare, dar trebuie să avem grijă la cantitatea de sare folosită. 

Dulcețurile și gemul îngrașă mai mult decât fructul natural pentru că prin fierbere se concentrează zahărul și caloriile. Se evaporă apa și se adună concentrat caloric. Putem folosi îndulcitori în loc de zahăr când le preparăm. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close