Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce intervenții stomatologice pot face gravidele

Sfat de sănătate. Ce intervenții stomatologice pot face gravidele

Sfat de sănătate. Ce intervenții stomatologice pot face gravidele
Sursa foto: Foto: pixabay.com
14 Noi 2019   •   09:21

Tratamentele stomatologice se pot efectua fără probleme pe toată perioada sarcinii, cu condiția ca medicul stomatolog să fie informat, cu privire la istoricul medical al gravidei.

Stomatologul Valentin Răducanu a explicat la rubrica ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea, care sunt cele mai întâlnite afecțiuni orale la femeile însărcinate, dar mai ales, cum le putem evita.

”Este bine ca înaintea conceperii unui copil, femeile să trateze absolut toate problemele dentare, sau măcar urgențele dentare, ca în timpul sarcinii să evite anesteziile, sau razele dentare. Radiografiile fac foarte rău organismului în timpul sarcinii.

Este bine ca în primul semestru de sarcină, să se evite maxim folosirea anestezicului, pentru că este perioada în care se formează embrionul, dar dacă este impetuos necesar, dacă trebuie neapărat și nu avem ce să facem, se folosește anestezic fără adrenalină și anumite antiobiotice care sunt acceptate și de medicul ginecolog și le putem folosi. Este adevărat în timpul sarcinii apare gingivita de sarcină.

Gingiile se inflamează foarte tare și avem și o sângereare abundentă asupra gingiilor, de aceea în timpul sarcinii este foarte important să se facă igiena mult mai des decât se face în mod uzual. Eventual, la două-trei luni să facem un detartraj și o igienizare. Asta nu implică niciun fel anestezia sau folosirea de substanțe nocive asurpa fătului”, a explicat medicul Valentin Răducanu.

Care sunt pașii zilnici pe care ar trebui să îi facă o femeie însărcinată pentru o igienizare corectă, aflați din materialul de mai jos.

×
Parteneri
Horoscop 30 septembrie 2023. Taurii sunt atenți la detalii
x close