Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum ne ferim de gripă și viroze - E un lucru atât de banal

Sfat de sănătate. Cum ne ferim de gripă și viroze - E un lucru atât de banal

Săpunul şi masca de protecţie, aceste lucruri aparent simple, fac cât 10 medici. Igiena este una dintre cele mai importante metode de prevenție când vorbim de gripă sau de viroze. Pediatrul Mihai Craiu ne spune și care sunt următorii pași pe care ar trebui să îi urmăm pentru a rămâne sănătoși în acest sezon epidemiologic. Nu uitați desigur nici de vaccinare, deși acum în februarie este un pic cam târziu.

Sfat de sănătate. Cum ne ferim de gripă și viroze - E un lucru atât de banal
de M.Z.    |    10 Feb 2020   •   09:36

"Sunt doctorul care zice că cel mai bun antiviral e spălatul pe mâini. Adevărul e că noi, românii, nu prea avem cultura spălatului riguros pe mâini. În acestă perioadă de viroze, OMS spune că spălatul riguros pe mâini trebuie să fie de cel puţin 20 de secunde, adică să ne spălăm riguros, şi pe feţele de extensie şi pe feţele dorsale, să insistăm şi asupra degetelor mari, care aduc cei mai mulţi germeni, dar şi la buricele degetelor, pentru că vârfurile lor sunt deseori ignorate", ne învaţă conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Atunci când suntem în locuri în care nu putem să ne spălăm pe mâini sau în şcolile unde nu este apă curentă, copiii ar trebui să poarte un dezinfectant gel şi ne spălăm cu el tot riguris, timp de 20 de secunde.

"Al doilea lucru pe care putem să-l facem în sezon de boli virale, tot foarte important, ar fi ca - în cazul în care suntem puţini bolnavi, dar nu atât de rău încât să nu mergem la şcoală - să-i protejăm pe ceilalţi, purtând noi o mască chirugicală.

Apoi, să respectăm eticheta tusei sau strănutului. Nu tuşim cu mâna la gură şi apoi o punem pe o clanţă, pe telefon sau pe alt obiect, cu tuşim la încheietura cotului sau în şerveţel de unică folosinţă pe care îl aruncăm.

Nu în ultimul rând, e bine să ne vaccinăm de bolile pentru care există vaccin", spune medicul Craiu.

Sfat de Sănătate. Cum ne ferim de gripă și viroze

 

×
Subiecte în articol: viroze gripa Mihai Craiu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close