Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur. Atenţie la suplimentele alimentare!

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur. Atenţie la suplimentele alimentare!

Suplimentele alimentare de multe ori fac rău şi duc la "interacţiuni medicamentoase în terapie", declară prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur. Atenţie la suplimentele alimentare!
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2022   •   22:00

"Mă uit la televizor şi văd că e plin de reclame de suplimente alimentare, care mai de care mai năstruşnice, poate ar trebui să avem o atitudine faţă de aceste suplimente alimentare (...). De multe ori fac rău şi fac interacţiuni medicamentoase cu terapia pe care o aplicăm pacienţilor noştri (...).

Poate ar fi un subiect de dezbătut şi de luat în consideraţie, să legiferăm cumva această problemă", a afirmat Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel: "Suplimentele alimentare de multe ori fac rău"

Colectarea medicamentului expirat este, în opinia preşedintelui Comisiei pentru sănătate din Senat, o altă problemă care trebuie rezolvată.

"Eu aş face campanii de colectare a medicamentelor expirate de la casele oamenilor. Oamenii nu ştiu ce să facă cu ele şi le aruncă la gunoi.

Aş da şi un bonus, aş da vitamina C, are gust bun şi îl pişcă puţin la limbă şi atunci să facem o chestie în aşa fel încât să-i motivăm să-şi adune (medicamentele expirate - n.r.).

Dacă vă veţi duce la dulăpiorul din baie din fiecare apartament, unde se ţin medicamentele în mod necorespunzător, o să găsim numai medicamente expirate şi majoritatea sunt antibiotice, pe care la un moment dat le iau, evident, cu efectele secundare neplăcute", a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Citiţi şi: Care a fost principalul motiv al deceselor și cazurilor grave COVID-19. Prof. dr. Streinu-Cercel: "Asta a făcut diferența!"

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close