Antena 3 CNN Actualitate Social A fost inaugurat Drumul Unirii, care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş

A fost inaugurat Drumul Unirii, care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş

A fost inaugurat Drumul Unirii, care leagă Bistriţa-Năsăud de Maramureş
16 Noi 2018   •   17:47

 Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud au marcat, vineri, finalizarea lucrărilor de modernizare a DJ 171 numit şi "Drumul Unirii", care face legătura între cele două judeţe, prin locul numit Dealul Şpanului, între comuna bistriţeană Târlişua şi cea maramureşeană Suciu de Sus.

Investiţia din judeţul Bistriţa Năsăud s-a realizat pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri, din DN 17 până la limita cu judeţul Maramureş, suma alocată pentru modernizarea acestei infrastructuri rutiere fiind de 10,5 milioane de euro.

Preşedintele CJ Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan, a declarat că modernizarea DJ 171 va apropia cele două judeţe printr-o scurtare a conexiunii cu aproape zece kilometri. 

"Această modernizare a infrastructurii rutiere înseamnă dezvoltare pentru comunităţile din Bistriţa-Năsăud, iar pentru vecinii din Maramureş reprezintă o scurtare cu câţiva zeci de kilometri a drumului către Târgu Lăpuş. (...) Apreciem în mod special hotărârea CJ Maramureş de a finanţa cei aproximativ şase kilometri de drum care sunt din drumul judeţean, de la Suciu de Sus, până la limita de judeţ cu Bistriţa-Năsăud. Doresc să subliniez faptul că noi ne facem doar datoria şi mă bucur că, în preajma zilei de 1 Decembrie 2018 am reuşit un lucru istoric, să modernizăm un drum care să unească cele două judeţe. Am decis ca acest moment să fie şi unul festiv, iar pe lângă reprezentaţiile oferite de Ansamblul profesionist 'Dor Românesc' din Bistriţa-Năsăud, ne încântă şi cunoscuţii artişti ai Ansamblului Folcloric Naţional 'Transilvania', care aduc plus valoare acestor manifestări", a spus Radu Moldovan. 

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a menţionat că investiţia privind drumul judeţean din Maramureş a fost realizată cu fonduri din bugetul CJ.

"Cei şase kilometri de drum din Maramureş, de la Suciu de Sus până la limita cu Bistriţa-Năsăud, reprezintă o investiţie realizată exclusiv din fondurile Consiliului Judeţean, prin instituţia din subordine, Drumuri şi Poduri SA Maramureş, unde s-a alocat o finanţare de aproape trei milioane de lei, doar în anul 2018", a declarat Zetea.

El a adăugat că DJ 171 înseamnă şi " Drumul Unirii " dintre cele două judeţe. 

"Acest drum reprezintă pentru Maramureş şi Bistriţa-Năsăud un drum al unirii. (...) Drumul va reprezenta principala legătură între judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud şi am făcut toate eforturile necesare, în acest an, pentru a avea finalizat drumul, fiind extrem de important ca lucrările să se încheie în preajma evenimentului de sărbătorire a celor 100 de ani de la unirea românilor. (...) După ce, vreme de peste două decenii, ţara Lăpuşului a fost vitregită la capitolul investiţii, în ultima perioadă se simte o îmbunătăţire a lucrărilor efectuate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere", a spus Gabriel Zetea. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: drum Bistriţa-Năsăud Maramureș
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close