Antena 3 Actualitate Social Apel disperat la 112: O familie cu doi copii, intoxicată cu gaz în propria locuință

Apel disperat la 112: O familie cu doi copii, intoxicată cu gaz în propria locuință

06 Feb 2020   •   23:54
Apel disperat la 112: O familie cu doi copii, intoxicată cu gaz în propria locuință

O femeie în vârstă de 65 de ani, din Timişoara, care prezenta semne de intoxicare cu monoxid de carbon în urma scurgerii de gaze de la o instalaţie de încălzire improvizată, a fost transportată la spital, joi seara, iar un minor din aceeaşi locuinţă, care avea vărsături, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SAJ sosit la faţa locului, fără a fi spitalizat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că prin numărul unic de urgenţă s-a primit apelul că la o adresă din oraş se simte miros înţepător de gaz şi că două persoane prezintă stări de rău.

La locul intervenţiei s-au deplasat de urgenţă un echipaj specializat de cercetare (CBRN), o autospecială de stingere, o autospecială de serviciu, un echipaj SMURD, 10 pompieri şi două echipaje SAJ cu medic, fiind anunţată şi o echipă de la Delgaz Grid.

"La sosirea la locul intervenţiei, după efectuarea recunoaşterii s-a constatat că în casă se aflau patru adulţi şi doi copii minori. Unul dintre cei doi copii şi o persoană de sex feminin prezentau simptome, vărsături, greaţă, ameţeli, anterior sosirii echipajelor ISU. Au fost evacuate persoanele din casă şi li s-a făcut evaluarea de către personalul medical prezent la faţa locului. După efectuarea măsurătorilor s-au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică şi acumulări de monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire improvizată. Persoana de 63 de ani, care prezenta simptome de intoxicare, a fost transportată la spital cu ambulanţa SMURD. Celelalte persoane au fost examinate de către personalul SAJ şi nu au fost transportate la spital", a afirmat Elena Megherea.

Potrivit acesteia, s-a efectuat ventilarea încăperilor, prin deschiderea geamurilor şi aspiraţia cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 de minute.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: monoxid de carbon 112

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close