Antena 3 CNN Actualitate Social Ce spune un cunoscut preot despre politicienii care se afişează public în preajma capilor bisericii: „Creştinism de ocazie”

Ce spune un cunoscut preot despre politicienii care se afişează public în preajma capilor bisericii: „Creştinism de ocazie”

Ce spune un cunoscut preot despre politicienii care se afişează public în preajma capilor bisericii: „Creştinism de ocazie”
Sursa foto: foto: Agerpres
27 Dec 2017   •   15:03

Părintele Iustin Pârvu a criticat vehement situaţiile în care politicienii români se afişează public în preajma capilor bisericii, la diverse sărbători religioase.

 „Politicienii de azi merg la biserică numai din patru în patru ani, când se fac alegeri. Adică avem de a face cu un creştinism de ocazie, interesat, plin de meschinărie”, spunea duhovnicul de la Petru Vodă.

Părintele Iustin nu era aspru doar cu politicienii care se foloseau de biserică pentru a-şi face imagine, ci şi cu oamenii simpli, atraşi de tentaţiile vieţii.

„Creştinul merge grăbit la biserică, aprinde o lumânare, iese afară, aprinde o ţigară, apoi merge în stradă, la o nuntă, la o cumetrie, la crâşmă. Aşa e şi politicianul care îşi face poze cu călugărul cutare, cu preotul cutare, într-o biserică renumită: pozele apar în materialele de campanie electorală, lumea zice: , în timp ce el nu are decât gândul puterii pentru sine şi pentru afacerile sale. Cam aşa arată politicianul care conduce statul azi”, spunea Iustin Pârvu în interviul reluat recent şi de site-ul lăcaşului, manastirea.petru-voda.ro.     

 

×
Subiecte în articol: politicieni public biserica crestinism
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close