Antena 3 CNN Actualitate Social Decizie de ultim moment cu privire la voucherele de vacanță

Decizie de ultim moment cu privire la voucherele de vacanță

Guvernul a adoptat un act normativ care prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în 2019 și în 2020 până la sfârșitul anului viitor.

Decizie de ultim moment cu privire la voucherele de vacanță
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   12:00

„Un act normativ înaintat de Ministerul Economiei prevede prelungirea valabilității voucherelor de vacanță acordate în 2019 și în 2020 până la 31 decembrie 2021. Așadar, voucherele de vacanță acordate în această perioadă, care nu au putut fi utilizate ca urmare a restricțiilor sanitare, vor putea fi utilizate până la sfârșitul anului viitor, mai ales în contextul în care așteptările sunt ca în primul trimestru al anului viitor efectele acestei pandemii să înceteze”, a anunțat sâmbătă Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Acesta a mai spus că, tot în domeniul turismului, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede o schemă de ajutor pentru companiile din acest sector, notează Mediafax.

„Este vorba de ordonanța de urgență care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile înregistrate de aceste companii în 2020 față de cifra de afaceri din 2019. Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanții mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene și, după aprobarea CE, aceasta va fi adoptată în forma finală și operaționalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa și pentru agențiile de turism în perioada aceasta”, a mai spus Dancă.

×
Subiecte în articol: vouchere de vacanţa
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close