Antena 3 CNN High Tech Bitdefender, avertisment de ultimă oră: WannaCry ajunge pe computerele vulnerabile fără ca utilizatorii să acceseze linkuri sau să deschidă emailuri infectate!

Bitdefender, avertisment de ultimă oră: WannaCry ajunge pe computerele vulnerabile fără ca utilizatorii să acceseze linkuri sau să deschidă emailuri infectate!

WannaCryptor, folosit in atacul global început vineri este primul ransomware care se instalează fără implicarea utilizatorului, informează producatorul roman de soluții de securitate cibernetică Bitdefender, potrivit hotnews.ro.

In timp ce ransomware-ul conventional, una dintre cele mai prolifice amenintari ale momentului, se răspândește prin emailuri cu documente periculoase atașate, browsere și exploit-uri in aplicatiile web, atacul de astazi folosește o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows.

Vulnerabilitatea MS17-010 permite atacatorului să ruleze cod periculos pe un computer vulnerabil și sa foloseasca acel cod pentru a infecta sistemul cu ransomware fara ca cineva sa acceseze linkuri sau sa deschida emailuri infectate, explica compania.

 

Subiecte în articol: bitdefender securitate cibernetica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord