Antena 3 CNN Timp liber Turism Evia – insula preferată a lui Poseidon

Evia – insula preferată a lui Poseidon

 Eubeea, a doua cea mai mare insulă din Grecia este renumită pentru izvoarele minerale vizitate încă de pe vremea romanilor, dar și pentru cele două mănăstiri făcătoare de minuni: Biserica Sfântul Ioan Rusu și cea a Cuviosului David.

Evia este un paradis de smarald cu păduri de pini și golfuri cristaline cu plaje din pietriș. Neexploatată încă de turismul în masă, insula a rămas autentică, dar cu toate astea se bucură de vizitatori pe toată perioada sezonului estival, atrași de liniște și îndeosebi de stațiunile balneare cu ape termale.

Halkida – una dintre cele mai vechi așezări grecești

Capitala insulei Evia, cosmopolită și foarte agitată, este un punct de atracție pentru grecii care locuiesc în partea continentală și vin adesea în oraș pentru a se relaxa sau pentru a lua masa în port. Halkida găzduiește cel mai lung pod suspendat din Europa (Podul Nou Chalkis), fiind o zonă foarte fotografiată datorită unui evenimentul natural produs între flux și reflux, când se formează așa numitul val în picioare, pe care dacă ai ocazia să-l surprinzi vei rămâne plăcut impresionat.

Pefki – populara stațiune a insulei

Brodată de măslini și de arbori de fistic, Pefki este o alegere inspirată dacă tânjești la o vacanță liniștită la malul mării. Chiar dacă în portul său cosmopolit acostează în fiecare zi zeci de vase de croazieră, iahturi și bărci, Pefki și-a păstrat caracterul autentic. Fostul sat de pescari este astăzi cea mai vizitată stațiune din Evia, dar și un bun punct de plecare în croaziere spre insulele Skiathos sau Skopelos. Plaja din Pefki este compusă din prundiș argintiu, întinsă de-a lungul unui golf cu ape cristaline. Dincolo de linia de coastă vei zări plantațiile de măslini și acoperișurile din țiglă roșie ale caselor albe.

Edipsos – stațiunea cu ape termale

Potrivit legendelor grecești, eroul Hercule obișnuia ca după fiecare luptă, să se scalde în apele calde ale izvoarelor termale din Edipsos, pentru a-și recăpăta forța și sănătate. Acest colț de pământ sălbatic este astăzi una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare din Grecia pe care nu ai cum să o ratezi.

 

De Mădălina Isar

Oferta Speciala Sejur Evia

Hotel Mirtia 2* - tarife de la 359 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.  

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor