Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu amenință cu ruperea coaliției de guvernare

Florin Cîțu amenință cu ruperea coaliției de guvernare

Este scandal uriaș pe împărțirea bugetului de stat după ce coaliția de guvernare a alocat mai puțin de două zile pentru dezbateri și amendamente.

de Mădălina Mihalache    |   

Fostul premier, Florin Cîțu, este nemulțumit că legea bugetului pe anul următor a fost promovată pe repede înainte și amenință cu ruperea coaliției de guvernare. 

Coaliția de guvernare a alocat mai puțin de două zile pentru dezbaterea legii bugetului în Parlament. Aleșii au la dispoziție mai puțin de 24 de ore, mai exact 18 ore, pentru a depune amendamente.

Termenul expira, astăzi, la ora 12.00, urmând ca la ora 14:00 să înceapă dezbaterile generale în cadrul comisiilor de buget-finanțe.

Cioloș a anunțat ca USR va depune amendamente, dar întâi trebuie să vadă bugetul în forma finala transmis la Parlament. Bugetul este programat să fie votat joi, în ultima zi de munca a parlamentarilor înainte de a intra in vacanta de iarna.

Calendarul strâns a generat nemulțumiri în interiorul coaliției de guvernare. Liderul PNL, Florin Cîțu, a fost cel care și-a arătat dezaprobarea chiar în spațiul public legat de faptul că timpul pentru dezbaterea legii bugetului e unul foarte scurt, transmițând că Nicolae Ciucă este cel care trebuie să-și asume.

Cîțu e nemulțumit și de faptul ca nu s-a respectat angajamentul din coaliție legat de procentul alocat investițiilor din PIB. Se prevede 6,71% din PIB, deși a fost promis 7% din PIB.

Nicolae Ciucă a fost cel care a insistat ca bugetul să fie aprobat până la finalul anului acestuia, inițial liderii PSD voiau la finalul lunii ianuarie.

Florin Cîțu a amenințat astfel cu ruperea coaliției de guvernare, însă amenințările nu au fost luate în serios de ceilalți lideri. 

Prin urmare, proiectul de buget intră în linie dreaptă în Parlamentul României. 

Subiecte în articol: Florin Cîțu coalitie de guvernare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!