Antena 3 CNN Timp liber Turism Insula Santorini, frumuseți de neegalat

Insula Santorini, frumuseți de neegalat

Apusuri de soare desăvârșite, kilometri întregi de plaje cu pietriș gri, negru ori roșiatic, o „pătură” întinsă de alb şi albastru formată din case, biserici și marea de un turcoz nemaiîntâlnit... toate fac parte din magia de neegalat a insulei Santorini.

Insula care cucereşte toate privirile


Santorini, micuţa insulă din Marea Egee, este una dintre cele mai pitoreşti destinaţii de vacanţă din Grecia, locul ideal pentru relaxare şi distracţie, una dintre preferatele pasionaţilor de fotografie, care încearcă să-i capteze frumuseţile răpitoare, fie că privim spre mare, spre stâncile vulcanice sau spre satele tradiţionale.

După capitala Fira, Oia, aflată la aproximativ 150 de metri deasupra nivelului mării, este cel mai important sat din Santorini, cunoscut în întreaga lume pentru apusurile de soare fantastice şi pentru viaţa liniştită ce îi caracterizează pe localnici. Poziţionat în partea de sus a unei stânci impresionante, cel mai pitoresc sat oferă o vedere spectaculoasă asupra vulcanului şi a insulei.

Farmecul tradiţionalului

Frumuseţile de neegalat ale staţiunii Oia sunt aproape imposibil de descris în cuvinte, ele trebuie doar să fie descoperite şi întipărite pentru eternitate în minte şi în suflet.

Plimbările pe străduţele înguste ale satului Oia îţi aduc în cale faimoasele biserici albe cu ale lor cupole albastre, adevărat simbol al insulei Santorini, şi case tradiţionale fermecătoare, cu verande scăldate de soare, precum şi numeroase taverne şi cafenele intime, unde să te relaxezi şi să guşti din magia locului.

În plus, aici vei întâlni şi câteva atracţii culturale prin care poţi descoperi mai multe despre localnici şi istoria lor, cum ar fi Muzeul Maritim, ce găzduieşte şi o mică bibliotecă şi exponate maritime specifice zonei, galerii de artă, şi vestigiile unei cetăţi veneţiene.

 

de Geanina Ichim

Sejur Santorini 

Hotel Dream Island 5*- de la 744 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei