Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lygia Alexandrescu, despre detoxifierea de toamnă. Cum să ne repornim organismul cu alimente de sezon

Lygia Alexandrescu, despre detoxifierea de toamnă. Cum să ne repornim organismul cu alimente de sezon

Lygia Alexandrescu a vorbit, joi, în exclusivitate la Antena 3, despre cum ne putem pregăti organismul pentru sezonul rece şi recomandă o detoxifiere cu fructe şi legume de sezon.

de Iulia Gorgorin    |   

"E o perioadă propice creşterii răspunsului organismului nostru la ce înseamnă atacul bacteriilor, viruşilor, pentru că trăim într-o perioadă specială. Întotdeauna toamna se întâmplă acest lucru. În aceşti ani există nevoia de creştere a răspunsului imun al organismului. Asta înseamnă că ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă legume şi fructe autohtone, măcar trei porţii pe zi, legume de culoare închisă.

Roşii, vinete, varza roşie este foarte bună în prima jumătate a zilei, în special la prânz, salatele de sfeclă. Strugurii consumaţi în prima jumătate a zilei, de culoare închisă (...) merele. Ne bucurăm de tot ce este acum de sezon. Evităm să gătim foarte mult legumele şi evităm să cumpărăm mâncare gătită. Chiar dacă suntem ocupaţi, încercăm să ne gătim mâncarea, să ne gătim pentru două zile, pentru că deja s-a mai răcorit vremea, în aşa fel încât să evităm tot ce înseamnă ulei încins, ulei prăjit. ulei de proastă calitate.

Încercăm să evităm aportul excesiv de sare, pentru că sarea este necesară, dar excesul de sare dăunează imunităţii. În plus, determină creştere în greutate, creşterea tensiunii arteriale, deci limităm sarea în acest fel, gătindu-ne noi. Evităm potenţiatorii de gust, tot ce înseamnă prafuri, cuburi, plicuri şi reuşim să avem control pe ingrediente", a spus Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben