Antena 3 CNN Economic Auto Se pregăteşte "marea plombare" a drumurilor. 216 milioane de euro va costa repararea dezastrului de pe şoselele României

Se pregăteşte "marea plombare" a drumurilor. 216 milioane de euro va costa repararea dezastrului de pe şoselele României

Se pregăteşte "marea plombare" a drumurilor. 216 milioane de euro va costa repararea dezastrului de pe şoselele României
Sursa foto: Foto: Facebook
04 Feb 2013   •   07:36

Nici nu s-a curăţat bine zăpada, că drumurile s-au umplut de... gropi. Mai multe şi mai mari decât în toamnă. Dar nu vor rămâne aşa, ne asigură oficialii de la drumuri, care au găsit bani să le astupe. Două sute de milioane de euro vor plăti în următorii doi ani pentru întreţinerea şoselelor pe timpul verii. Ne întrebăm dacă nu cumva ar fi fost mai ieftin să reasfalteze drumurile, decât să le peticească.

Compania de Autostrăzi şi Drumuri pregăteşte "marea plombare". De care este mare nevoie. Autostrada Soarelui are hopuri din metru-n metru pe kilometri întregi. O pistă de încercare este şi Centura Capitalei. Iar exemplele pot continua în toate zonele din ţară.

Locuitorii din jurul oraşului Galaţi au şi uitat când au văzut ultima oară un utilaj pe DN 25 Galati Tecuci. Drumul a ajuns aproape impracticabil.

În Suceava, drumarii s-au grăbit cu peticele înainte să vină primăvara. Nici nu s-a uscat bine asfaltul că au şi început să zboare bucăţi din el. 

Pentru toate acestea, nota de plată va fi cât se poate de consistentă. Şi decontată tot din bugetul şoferilor.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri alocă, pentru întreţinerea de vară din următorii doi ani, 216 milioane de euro. Câştigătorii licitaţiilor vor trebui, pe lângă plombare, să asigure şi alte servicii, precum semnalizarea şi toaletarea drumurilor. Primăvara trecută, drumarii au contorizat peste 800.000 de metri pătraţi de gropi.





















×
Subiecte în articol: gropi
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close