Be EU. Cine poate depune petiție la Parlamentul European

10 Aug 2019   •   10:17
Be EU. Cine poate depune petiție la Parlamentul European sursă foto: captură antena 3

În Parlamentul European activitatea de petiționare este extrem de importantă. Apropierea de cetățeni și soluționarea cererilor acestora este o prioritate pentru Parlamentul European și pentru comisia care se ocupă în mod special de actul de petiționare a cetățeanului european.

Aceasta a fost concluzia europarlamentarilor Cristian Terheș(PSD)  și Vincze Loránt(UDMR), invitații jurnalistei Sabina Iosub în cadrul emisiunii ”Be EU”.

„Această comisie este cel mai aproape de cetățeni, asigură un contact direct cu cetățenii. Toți cetățenii UE pot să scrie o petiție, să aibă o nelămurire, o solicitate de la Parlamentul European și își pot prezenta această petiție. Această comisie se mai ocupă și de organizarea dezbaterilor publice a inițiativelor cetățenești”, a declarat  europarlamentarul Vincze Loránt.

„Dacă sunt chestiuni care privesc raportul cu instituțiile UE, orice cetățean european, rezident în cadrul UE, poate petiționa în Parlamentul European, iar petiția își va urma cursul pentru a fi rezolvată”, a declarat europarlamentul Cristian Terheș.

Parteneri
x close